luni, 2 februarie 2015

Stiai ca...?

     Locuitorii unui sat din China pot spune ca sunt printre cei mai in varsta oameni din lume!

     Accesul la informatie, medicina moderna, progresele tehnologiei, etc., de-a lungul timpului, au ajutat la o crestere a longevitatii varstei prin dezvoltarea lor. Ironia face ca, locuitorii unui sat din China, in care accesul la informatie este limitat, sa se numere printre cei mai in varsta oameni din lume.
     Pe glob, exista asa numitele „zone albastre”, clasificate astfel deoarece locuitorii acestor zone traiesc peste media de varsta. Satul Bama Yao, din provincia Guangxi din sud-vestul Chinei, reprezinta una din cele cinci astfel de zone. Celelalte zone, Okinawa (Japonia), Peninsula Nicoya (Costa Rica) si Sardinia (Italia) impartasesc, in general, aceleasi activitati: un scop al vietii, o viata de familie, un sentiment de credinta, dar nu in ultimul rand o dieta bazata pe plante. Locuitorii acestor zone traiesc peste media de varsta mondiala si foarte putini dintre ei sufera de probleme de sanatate. Multi dintre locuitorii satului Bama Yao traiesc mai mult de 100 de ani. Cel mai longeviv cetatean inregistrat a avut uimitoarea varsta de 130 de ani, astfel Conventia Japoneza de Stiinte ale Naturii a declarat satul Bama ca fiind al cincilea oras al longevitatii din lume.
     Pentru a se afla secretul lor, au fost studiate aspecte cum ar fi genetica, geografia, clima, mediul si alimentatia. Numarul de locuitori cu varsta de peste 100 de ani este de cinci ori mai mare decat media nationala.
     Din punct de vedere geografic, raul Panyang si muntii verzi care inconjoara satul Bama, sunt, bineinteles, feriti de poluare. S-a descoperit faptul ca aerul, apa, mancarea, sunt principalii contribuabili ai longevitatii lor. Semintele si uleiul din semintele de canepa se enumera printre principalele surse de alimentatie. Aceste seminte comestibile contin aminoacizi esentiali unei surse sanatoase de protenie, astfel canepa este considerata una dintre plantele cele mai nutritive din lume. Planta contine acizi grasi (Omega 3 si Omega 6), care sunt esentiali pentru mentinerea echilibrata unui creier sanatos pe masura ce imbatranim. Vitaminele A,E, si D, precum si mai multe vitamine B, reduc riscul de inflamare si de aparitie a multori boli cronice din organism.
     La fel de important, trebuie cunoscut faptul ca marijuana nu este totuna cu canepa. Cele doua provin de la aceeasi specie de plante – cannabis, dar spre deosebire de marijuana, canepa nu are practic nicio proprietate psihoactiva. In general, canepa este cultivata pentru semintele lor, uleiul din seminte, fibre, etc, in timp ce marijuana este folosita in scopuri medicinale, de agrement sau spirituale. Canepa are un nivel extrem de mic, sau chiar deloc, de THC, in schimb marijuana are un nivel de THC suficient de ridicat pentru a provoca efecte fizice sau psihologice. De-a lungul timpului, canepa a fost folosita pentru fabricarea de franghie, panza sau hartie. Unul dintre cei mai mari producatori de canepa din lume, a fost intotdeauna China.
     In prezent, Canada este liderul la cresterea canepei la nivel mondial, recolta oferind o crestere rapida a industriei.

     In concluzie, semintele de canepa pot fi utilizate in scop nutritional, datorita continutului lor. Luand in calcul rezultatele mai multor studii efectuate in acest scop, putem spune ca utilizarea canepei in scop nutritional, ar putea oferi o viata fara boli cronice, o crestere a longevitatii varstei, etc. Aceste lucruri au fost dovedite de catre cei mai longevivi oameni de pe planeta, prin faptul ca duc o viata lipsita de boli cronice, hrana lor de baza fiind aceasta planta si prin faptul ca traiesc atat de mult.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu