vineri, 30 ianuarie 2015

Scapa de durerile cronice!

     Cannabisul invinge prescriptiile medicale pentru durerile cornice!

     Se poate ca utilizarea cannabisului sa ofere niste beneficii terapeutice aditionale pentru cei care nu beneficieaza de abordarile tratamentelor obisnuite.
S-ar putea ca planta de cannabis sa ofere mai mult ajutor impotriva durerile cronice, in comparatie cu medicamentele prescrise, ne sugereaza noile cercetari.
     Un amplu studiu australian, a constatat ca utilizarea de droguri ilegale pentru ameliorarea durerilor este destul de comuna in randul persoanelor cu dureri cronice, cum ar fi dureri de spate, dureri de gat si migrene. De asemenea, s-a mai constatat faptul ca utilizatorii de cannabis raporteaza efecte mai eficace in comparatie cu alte opioide prescrise medical, cum ar fi morfina, oxicodona, etc.
Studiul, la care au participat 1500 de australieni, a fost efectuat de catre Centrul National de Cercetare al Drogurilor si Alcoolului din cadrul UNSW si se asteapta sa intensifice dezbaterea cu privire la legalizarea cannabisului in scop medicinal.
     Conducatoarea studiului, Louisa Degenhardt, a spus ca 13% din participantii la studiu au folosit cannabis in ultimul an, in comparatie cu doar 5% din populatia generala.
Un sfert din participantii la studiu au declarat ca ar folosi cannabis impotriva durerilor daca ar avea acces legal la ea.
„In ciuda incertitudinii stiintifice asupra beneficilor consumului de cannabis in scop medicinal, exista o sub-populatie semnificativa care prezinta dureri cronice si care raporteaza beneficii reale impotriva ameliorarii durerilor.”, a mai mentionat Prof. Degenhardt.
Specialistul in dependente medicinale de la Universitatea Sydney si co-autor al studiului, Nicholas Lintzeris a mai mentionat ca este nevoie de efectuarea mai multor cercetari.
     „Am documentat faptul ca o mica, dar semnificativa populatie cu dureri cronice au raportat ameliorari ale durerilor ca si consecinta a utilizarii de cannabis.”, a declarat Prof. Asociat Lintzeris.
In studiul publicat de Jurnalul International de Droguri si Dependenta de Alcool, cei care au utilizat cannabis impotriva durerilor cronice au raportat simptome mai mici si ameliorari mai slabe in comparatie cu utilizatorii medicamentelor prescrise.    
     „Se poate ca utilizarea de cannabis sa ofere beneficii terapeutice aditionale pentru cei care nu beneficieaza de abordarile unui tratament obisnuit. Cu toate acestea, de multe ori exista o relatie complexa intre dureri si alte probleme de sanatate cum ar fi sanatatea mintala, somnul, sau consumul anumitor substante, iar mai multe cercetari sunt necesare pentru a clarifica efectele utilizarii de cannabis impotriva durerilor cronice.”

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu