luni, 23 februarie 2015

George Washington: a fumat sau nu marijuana in scop medical?

     Inaintea lui “Choom Gang” Obama sau “Nu am inhalat” Clinton, cel mai probabil, primul presedinte care a fumat iarba a fost George Washington. Aspirantii la presedintie, consumatori de cannabis, statele crescatoare de canepa in scop industrial – 2015 se aseamana foarte mult cu 1776, privind aceste detalii.
     De fapt, primul presedinte al Americii, ar putea fi unul dintre originalii consumatori de marijuana medicinala ai natiunii.
     Inlocuirea danturii lui George Washington, realizata din fildes de hipopotam, arcuri de aur si suruburi, i-a cauzat dureri enorme, pe care, unii cred ca acesta le atenua cu “iarba”, dupa cum reiese dintr-un pasaj al unei scrisori scrise de presedinte: “Am inceput separarea masculului de femela prea tarziu... Inlaturand masculul de canepa. A fost prea tarziu pentru floarea de canepa de trei saptamani sau o luna.” Putem deduce ca tatal natiunii era preocupat de planta femela, care are un continut mai ridicat de THC.
     Cu toate acestea, cel mai probabil planta de gen feminin era folosita pentru semintele ei, pentru cultivarea altor plante, iar masculii erau folositi pentru fibrele lor.
     Este important de a se evidentia diferenta dintre marijuana si canepa. Acestea provin din aceeasi familie de plante, insa canepa nu contine THC (substanta care te face sa fii “high”), ca in cazul marijuanei. Sa fumezi canepa salbatica, cel mai probabil o sa-ti aduca doar o durere de cap.
     Canepa este usor de crescut, deoarece nu necesita multa apa sau diversi fertilizatori si nu trebuie plantata in fiecare an. Structura radacinii e esentiala, imbogateste si aeriseste solul. Din cauza ca se dezvolta repede, a fost folosita pentru stabilizarea solului, ceea ce l-a facut ideal pentru plantarea si cresterea altor plante.
     Odata culeasa, canepa era folosita pentru fabricarea de franghii sau haine. Benjamin Franklin a detinut o moara care facea hartie din canepa. Hartia pe care a fost scrisa Declaratia de Independenta si Constitutia a fost facuta din canepa.
     Crescatorul de canepa, fermierul Jefferson, si creatorul de hartie, Benjamin Franklin, erau ambasadori in Franta cand a avut loc valul initial de voga al hashish-ului. Thomas Jefferson a adus o varietate de seminte de cannabis din Europa in America, asumandu-si un mare risc personal, insa nu exista nicio dovada cum ca ar fi cultivat aceste seminte in scop de agrement. Nu exista dovezi care sa arate ca Benjamin Franklin a consumat marijuana, insa a folosit laudanum, o mixtura din alcool si opiu, pentru diminuarea durerii de guta, pietre la rinichi si alte maladii.
     James Monroe a inceput sa fumeze cannabis de pe vremea cand era Ambasador la Franta si a mentinut acest obicei pana la o varsta inaintata. Andrew Jackson, Franklin Pierce si Zachary Taylor au fumat marijuana, conform unor zvonuri. Intr-o scrisoare adresata familiei, Pierce a mentionat ca “canepa este singurul lucru bun” in legatura cu razboiul din Mexic. Presedintii au fost in mare parte “curati” de la Pierce la Dwight Eisenhower, dar John F. Kennedy a recuperat timpul pierdut de acestia.
     Aditional dozelor de analgezice si stimulentelor, JFK a ales sa incerce tratamentul cu marijuana impotriva durerilor de spate severe, conform catorva scrieri, incluzand “John F. Kennedy: O biografie”, in care se descrie o scena de la Casa Alba: “In seara de 16 Iulie, 1962, conform lui Jim Truitt (Wahsington Post), Kennedy si Mary Meyer au fumat marijuana impreuna... Presedintele a fumat trei din cele sase joint-uri aduse de Mary. La inceput nu a simtit niciun efect. Apoi si-a inchis ochii si a refuzat al patrulea joint. “Presupun ca Rusii au facut ceva acum”, a zis el.”
     Aceasta poveste pare cumva ridicola, luand in calcul numarul de joint-uri fumate de presedinte. Dupa trei tigari de marijuana, JFK ar fi intrat probabil intr-o stare chinuitoare si a fost coplesit de viziuni intense; el ar fi fost de parere ca vedea Rusia in casa lui.
     Avem apoi o alta perioada in care marijuana devine aproape omniprezenta. De partea democratica, ii avem pe Bill Clinton, Al Gore, John Edwards si Barack Obama. Surprinzator, fiecare presedinte democrat din 1992, au consumat marijuana: Bill Clinton, Al Gore, Barack Obama.
     George W. Bush a recunoscut, in trecut intr-un interviu, ca a utilizat marijuana cu un prieten. Newt Gingrigh, a afirmat pentru Wall Street Journal, in 1996, ca a consumat cannabis. Chiar si Rick Santorum, a recunoscut ca a fumat “iarba” in facultate, la fel si Sarah Palin, pe vremea cand marijuana nu era ilegala in Alaska.
     Probabil, Barack Obama este considerat cel mai mare presedinte consumator de marijuana. A facut parte din “Choom Gang” in liceu si a recunoscut ca a fumat “iarba” in tinerete. Avem aici o evolutie, de la primul presedinte, care crestea canepa si inlocuia dintii sclavilor negrii, la presedintele curent, un om negru care a scris in memoriile sale: “Ai putea fi doar plictisit sau singur. Toata lumea era binevenita in club. Iar daca starea de “high” nu rezolva orice problema te tragea in jos, te putea ajuta cel putin sa razi si sa vezi prin toata ipocrizia, prostia si moralismul ieftin...”.
     In jurul acelui timp – inainte ca Bill Clinton sa spuna ca “n-a inhalat” – 81% din populatia Americii era de parere ca marijuana ar trebui sa fie ilegala. In 2014, doar 45% si-au mentinut aceasta idee.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu