sâmbătă, 28 februarie 2015

Se dezinformeaza... din nou!

     O alta minciuna, patetica, a fost prezenta in mass-media, in ultimul timp, cu rolul de a stalci adevarurile despre cannabis. Nu, fumatul de marijuana, nu te va face psihotic!


     O alta campanie, anti-marijuana, a fost inceputa, in momentul in care o poveste ciudata, realizata de catre Agentia France-Presse, a umplut paginile mass-mediei. “Psihoza – prezinta un risc de dezvoltare de cinci ori mai ridicat pentru utilizatorii de cannabis.” – au declarat acestia. UK Mail a lansat zvonuri similare, Duminica, declarand: “Oamenii de stiinta au demonstrat ca fumatorii de cannabis sunt de trei ori mai predispusi psihozei”. Oarecum surprinzatori, au fost cei de la Fox News, abordand mai rezervat acest subiect, au anuntat ca: “Fumatul de marijuana in mod abuziv poate provoca tulburari psihice.”
     Din noi, mass-media, incearca manipularea in masa, oferind informatii false asupra acestui subiect cu scopul de a dezinforma si de a intari neadevarurile care se zvonesc in legatura cu aceasta planta.
     Deci, care a fost sursa acestor povesti, care au fost prezente in titlurile din mass-media, din ultima vreme? In editia revistei britanice The Lancet Psychiatry, din 18 Februarie, cercetatorii au relatat ca au evaluat ratele consumului de cannabis unui grup de pacienti din sudul Londrei, care prezentau simptomele primului episod psihotic si le-au confruntat cu ratele de utilizare a cannabisului de catre un grup similar selectat din populatia generala. Autorii studiului, au mai dezvaluit faptul ca pacientii suferinzi de psihoza, sunt mai predispusi de a dezvolta aceste simptome dupa ce au consumat “skunk-like cannabis”, iar cei care au consumat hashish nu au prezentat niciun risc de manifestare a acestora.      Cercetatorii au definit acest “skunk-like cannabis”, ca avand o concentratie de peste 15% THC. Bineinteles, din moment ce cannabisul este ilegal in Marea Britanie, iar “iarba” care circula pe piata neagra nu indeplineste obiectul unor teste de potenta analitice, este neclar cum participantii la studiu – sau autorii acestuia – stiau ca planta de cannabis, consumata, era de o calitate superioara, sau erau doar niste buruieni comune, simple si invechite.
     Autorii, au mai recunoscut de asemenea, ca aproape jumatate din pacientii suferinzi de primul episod psihotic, studiati, au consumat 100 de tigari sau chiar mai multe.

     Este cunoscut faptul ca, din motive politice, financiare, etc. mass-media dezinformeaza masiv in legatura cu acest subiect, dupa bunul plac. Mass-media reprezinta o puternica forta de manipulare in randul cetatenilor. E timpul ca noile generatii sa deschida ochii si sa inceteze a se mai lasa manipulati. In general lumea a ramas cu gandirea si mentalitatea de pe vremea lui Ceasca, tot ce zboara se mananca. In ochii generatiilor trecute, aceste lucru este interzis, este considerat un pacat, un semn de slabiciune. Nu e asa! Informati-va corect, nu mai credeti tot ce cititi in mass-media, pe internet si nu mai credeti tot ce va arata TV-ul. Incepeti sa ganditi singuri, in secolul informatiei, invatati sa filtrati informatia corecta, sa faceti diferenta intre adevar si minciunca, manipulare si gandire libera! High Romania, trezeste-te!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu