miercuri, 4 februarie 2015

Avem inca 12 tari, care vor legaliza marijuana in viitorul apropiat!

     12 tari sunt pe cale de a legaliza marijuana in viitorul apropiat! Care sunt acestea?

     Propunerea de revizuire a legilor din Jamaica, cu privire la statutul legal al marijuanei a primit aprobarea prim ministrului si intregului cabinet.
     Jamaica nu e singura natiune care doreste revizuirea acestor legi. Alaturi mai avem inca 11 tari, care doresc acelasi lucru in viitorul apropiat – legalizarea marijuanei.

          1.       Jamaica



     In Jamaica, acest subiect este dezbatut de decenii. O data ce Uruguay si mai multe state din S.U.A. au aprobat cannabisul in scop de agrement, oficialii tarii au vazut, de asemenea, o deschidere asupra propriei lor viziuni cu privire la marijuana. In viitoarea leglislatie se propune ca posesia a doua uncii (aproximativ 50 grame) sau mai putin, sa rezulte doar intr-un avertisment care nu ar conduce la cazier criminal.
     Drogul va fi permis de asemenea in scop religios, medica, stiintific si terapeutic. Acest lucru va permite Rastafarienilor, care folosesc planta de cannabis in ritualuri sacre, sa o creasca si sa o consume fara a sfida legile.
Se asteapta ca Parlamentul Jamaican sa dezbata legea in urmatoarele saptamani. Daca legea va fi aprobata, tara ar putea sa lanseze propira industrie de marijuana medicinala, disponibila turistilor de asemenea.
     “Jamaica va fi, cu siguranta, un pionier in Caraibe privind reforma legislatiei marijuanei. “ a declarat Hannah Hetzer, managerul de politici al Americas in cadrul Aliantei Politicilor Drogurilor, care de asemenea sustine legalizarea marijuanei.
     Alti vecini caraibieni ar putea sa se alature: guvernul din St. Vicentiu si Grenadinele, Trinidad si Tobago, Puerto Rico,  toate dezbat aceasta tema.

          2.       Canada

     Canada nu este faimoasa doar datorita frunzei de artar. Provincia vestica British Columbia, este de asemenea cunoscuta datorita productiei de marijuana si activistilor care inghesuie guvernul pentru anularea sanctiunilor penale in privinta cannabisului.
     Marijuana medicinala este deja legala, iar in anul trecut, guverul a inceput sa permita companiilor sa creasca si sa transporte cannabisul pacientilor. Insa majoritata canadienilor sunt gata pentru o schimbare. Intr-un sondaj efectuat in 2014, s-a demonstrat ca 6 din 10 canadieni sunt de parere ca marijuana ar trebui legalizata in totalitate. Increderea cetatenilor in legalizarea marijuanei este in siguranta. La alegerile din anul acesta, din Octombrie, candidatul opozitiei ar putea deschide drumul unei legalizari complete. Prim Ministrul actual, Stephen Harper, nu este de acord cu aceasta.

     3.       Columbia


     Dupa decenii de razboaie crunte impotriva drogurilor, Columbia a revizuit legile impotriva marijuanei, cand guvernul a legalizat posesia de mici cantitati de marijuana si cocaina. Presedintele Juan Manuel Santos a criticat public razboiul impotriva drogurilor un an mai tarziu.
     “O noua abordare ar trebui incercata, pentru a indeparta profiturile obtinute in mod violent ca urmare a traficului de droguri. Daca prin legalizarea marijuanei se poate obtine acest lucru, iar lumea e de parere ca asta ar putea fi solutia, voi fi de acord. Nu sunt impotriva ei!” a declarat acesta.
     Congresul Columbiei va vota pentru legalizarea marijuanei medicinale in Martie.

     4.       Guatemala

     Presedintele Guatemalei, Otto Perez Molina a vorbit prima oara despre acest subiect in 2012, spunand ca lupta impotriva ei “a avut un cost uman prea mare”, insa de atunci nu s-au intamplat prea multe lucruri. In timpul unei vizite in U.S., in Iulie 2014, acesta a mentionat ca isi va revizui deciziile asupra studiilor care vizeaza consumul de marijuana pe la sfarsitul anului si ca va lua o decizie cateva luni  mai tarziu, in 2015.
     Un sondaj efectuat in  anul 2012 a aratat ca 79% din populatie s-au opus legalizarii marijuanei, cocainei si heroinei.

     5.       Costa Rica

     Consumul de marijuana  in Costa Rica este interzis, iar posesia unei anumite cantitati iti poate aduce ani grei de inchisoare. Insa legalizarea marijuanei medicinale este luata in considerare.
Un parlamentar doreste sa faca din Costa Rica, prima tara din America Centrala in care marijuana medicinala este legala.  Un sondaj efectuat in 2013 realizat de Universitatea din Costa Rica, a aflat ca majoritatea populatiei se opune legalizarii marijuanei, in timp ce jumatate din ei sunt de acord cu folosirea cannabisului in scop medicinal.

     6.       Mexic

     In timpul celor sase ani, petrecuti sub dominatia ultimului presedinte, aproximativ 60.000 de oameni au murit in razboiul impotriva drogurilor din Mexic. Rata mortalitatii este mai scazuta sub presedentia lui Enrique Pena Nieto, care a fost ales in Decembrie 2012, dar nu prea scazuta.
     Legalizarea marijuanei pare o idee buna pentru a combate cartelurile de droguri, iar Pena Nieto pare sa fie de acord cu acest lucru. Acesta a declarat in Iunie ca personal nu este in favoarea legalizarii, insa e de parere ca Mexic si S.U.A. nu pot avea politici incongruente.
     “Nu putem continua pe acest drum incongruent, in special in cea mai importanta piata de consum – S.U.A., iar in Mexic sa continuam criminalizarea productiei de marijuana.” a spus acesta.
In pofida acestui lucru, Mexicanii nu se arata prea doritori, un sondaj realizat in 2013 aratand ca doar unul din trei mexicani e de acord cu acest lucru.

     7.       Olanda


     Amsterdam-ul e faimos pentru cafenelele sale, unde turistii isi pot cumpara in mod legal toate tipurile de iarba. Dar cultivarea de cannabis este in continuare ilegala, fortand producatorii sa opereze in afara legii.
     In Noimebrie, consiliul orasului Amsterdam, a propus legalizarea cultivarii unei mici cantitati de cannabis, o propunere cu care majoritatea primarilor din tara sunt de acord. Ministrul de Justitie, Ivo Opstelten se opune acestei idei, insa, cu toate acestea, orasul da semne ca doreste sa mearga mai departe.

     8.       Danemarca

     Daca era dupa locuitorii din Copenhaga, marijuana ar fi fost legalizata cu multi ani in urma. Oficialii orasului au cerut guvernului national permisiunea de a infiinta o piata reglementata de cannabis inca din 2012, insa fara niciun rezultat.
     Cu toate acestea, utilizarea cannabisului este permisa in Copenhaga, insa primarul orasului ar dori sa incerce o proba in care marijuana sa fie legalizata in totalitate, pentru a vedea daca ajuta la combaterea criminalitatii.

     9.       Spania

     Sute de cluburi de cannabis au fost deschise in Barcelona si in imprejurimi, in ultimii ani, transformandu-se intr-un mic Amsterdam. Politicile nu s-au schimbat, insa o lege veche permite cultivarea si consumul de marijuana in cluburile non-profit.
     Cannabisul e dezincriminalizat in Spania, insa traficul si consumul public este interzis.


     10.   Cehia

     In 2010, pedepsele pentru posesia de marijuana si sanctiunile, au fost diminuate – o miscare demna de un stat european. Legile privind marijuana medicinala s-au schimbat in anii trecuti, in 2013      Cehia a dat voie doctorilor sa prescrie marijuana precum si obtinerea ei din farmacii.


     11.   Australia

     Marijuana este ilegala in Australia, cu toate astea drogum este dezincriminalizat in unele regiuni.      Legalizarea cannabisului in totalitate nu se afla prin prioritatile tarii, insa legalizarea marijuanei pentru uz medicinal, are parte de un suport destul de popular.


      12.   Statele Unite ale Americii


     Patru state au legalizat deja marijuana, iar alte 23 aproba consumul ei in scop medicinal. Urmatoarea mare miscare va veni din partea Californiei, unde activistii vor incerca legalizarea cannabisului in scop de agrement in 2016.
     Cu toate aceste schimbari la nivel de stat, este putin probabil ca se va reveni la interdictia utilizarii cannabisului. Marijuana este clasificata in continuare in categoria celor mai periculoase droguri, alaturi de heroina si LSD.
     Reforma vine treptat, totusi. In Decembrie, Congresul a adoptat o masura prin care interzice agentiilor federale sa foloseasca fonduri pentru intarirea operatiilor impotriva marijuanei medicinale. Presedintele Barack Obama este dispus sa lase statele sa experimenteze utilizarea marijuanei in scop de agrement de asemenea.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu