marți, 3 februarie 2015

Barack Obama: "totul este ok!"

     Presedintele Obama e de parere ca tot mai multe state vor legaliza marijuana!
     
     Intr-un interviu pe YouTube, Presedintele Barack Obama a prezis ca tot mai multe state vor lua in considerare legalizarea marijuanei, legalizare care s-a implementat cu succes in Colorado si Washington. “Avem in continuare legi, care clasifica marijuana ca fiind o substanta ilegala, dar nu vom folosi prea multe resurse pentru a razgandi deciziile luate la nivel de stat privind aceasta tema. Suspiciunea mea este ca vor aparea si alte state care isi vor revizui deciziile asupra acestei teme.” a declarat presedintele SUA, Barack Obama.
     Privind asupra faptului ca marijuana este legala in anumite state, iar in altele poti fi incatusat pentru posesia ei, se poate spune ca  legalizarea marijuanei se afla intr-un punct destul de ciudat. In statele in care marijuana s-a legalizat “totul este ok”, mentionand ca in celelalte state unde este interzisa “conduce la incarcerarea excesiva, mai ales in randul minoritatilor.” a mai mentionat presedintele Obama.
     Intrebat cum ar putea sa treaca de aceasta zona ciudata privind legalizarea cannabisului, presedintele Barack Obama a declarat ca ceea ce face el la nivel federal, este doar sa ii ceara Departamentului de Justitie sa examineze, in general, ce decizii sa fie luate privind drogurile non-violente, deoarece si el este de parere ca ar trebui sa se mearga mai departe.
“Ceea ce am facut a fost ca in loc sa ne concentram resursele pentru gasirea unui tratament – in acelasi fel in care am procedat cu tutunul sau condusul in stare de ebrietate sau alte probleme care le-am considerat ca fiind probleme publice – am tratat acest lucru ca fiind o problema penala. Sunt de parere ca aceasta decizia a fost un contraproductiva care a devastat destul de mult comunitatile minoritare. Aceasta prezinta posibilitatea de a aplica legea intr-un mod inegal, iar aceasta trebuie schimbata.” e de parere presedintele SUA, Barack Obama.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu