joi, 19 februarie 2015

Legale vs. iarba?

     Lipsa de bani, dorinta de a consuma cat mai mult, precum si starea de euforie provocata, conduc tot mai multi tineri sa opteze pentru asa zisele “legale” in schimbul marijuanei. Ceea ce nu se stie este faptul ca aceste droguri sunt in totalitate chimice, sunt rezultatul unor multitudini de operatii, de cele mai multe ori tinerii nici nu stiu ce fumeaza.
     Take what earth gave you! Adica alegeti naturalul, nu va distrugeti organismul cu toate prostiile. Am observat ca, pe fondul lipsei de bani, tinerii aleg aceste “legale” fiind mai ieftine. Fratilor, a consuma iarba nu inseamna doar acea stare de euforie care ti-o provoaca aceste “legale”. Trebuie sa traiesti o adevarata stare de spirit, sa gandesti lucid si sa ai o viziune asupra lucrurilor, iar “legalele” contrazic cu totul aceste trairi.
     M-am documentat putin despre acest subiect si am vazut ca majoritatea “legalelor” sunt de fapt diverse substante (ceai, frunze, etc.) fierte in alcool (vodka, acetona, alcool etilic, etc.), uscate la loc racoros si intunecos. Ceea ce fumezi si inhalezi este de fapt vaporul de alcool si ai intentia sa crezi ca esti “high”. Nu esti! Mai bine du-te si bea o sticla de vodka in loc sa alegi asa ceva. Nu esti “cool”, nu esti “high”, nu esti “smecher”, esti un terminat.
     Daca tot alegi sa fumezi, fumeaza ceva calumea, benefic, nu toate prostiile care iti rup capul. Ce rost are sa fumezi “legale” cand le lipseste acea aroma, acel miros care il are planta de cannabis. De ce sa alegi sa fumezi toate substantele chimice, cand poti savura o “iarba” buna. Daca nu iti ajung banii si tii mortis sa fumezi ceva, sfatul meu este sa amani si sa mai adaugi niste fonduri in plus, fumeaza ceva calumea nu orice “maraciuca”.
     Te intrebi de unde ai dureri de cap, ameteli si alte efecte de genul asta? De ce alegi sa fumezi “legale”cand nu stii ce sunt, nu stii ce fumezi si ce efecte cauzeaza? Din pricina lor au murit oameni, de ce nu va puneti aceasta intrebare? De ce combini asa ceva cu alcool? Practic fumezi, inhalezi alcool, iar pe langa, il mai si bei. Deseori se combina ceaiuri naturiste care provoaca acelasi efect al plantelor etnobotanice pe al caror pachetel scrie ca sunt destinate arderii in scop aromaterapeutic. Si tu le fumezi!
     Starea de euforie e doar in imaginatia ta, aceste etnobotanice nu te relaxeaza, nu te linistesc, ba din contra te agita, esti nervos, ti-e rau, etc. Cum spuneam, nu fuma ca sa fi “cool”, crede-ma, cei din jurul tau nu te considera asa cand mergi si le arati pliculetul de “legala”. Nu esti nici smecher, cand aprinzi cuiul de etnobotanice si dupa tine duhneste a frunze arse.
     In concluzie, aceste etnobotanice nu reprezinta echivalentul plantei de cannabis, nici pe departe. E o mare greseala sa crezi aceste lucruri, sau sa fi de acord cu ele. Nu ai cum sa compari aceste doua chestii, una dintre ele e benefica, e folosita in scop medicinal sau de agrement, in unele state este legala, iar cealalta iti distruge sistemul nervos, iti provoaca greata, ameteli, efecte cu totul diferite. Nu tot ce zboara se mananca! Nu mai alegeti etnobotanicele in schimbul marijuanei doar pentru ca sunt mai ieftine. Aici ma refer strict consumatorilor, cei care nu au incercat niciodata, sfatul meu este nici sa nu incercati. Credeti adevarul, nu ce va spune “tovarasul”, ca el a incercat si nu e deloc asa cum se spune. Ba da chiar asa este, iar cel care incearca sa va faca sa consumati stie aceste lucruri doar ca nu vrea sa renunte si incearca sa mai bage pe cineva in “oala” cu el ca sa nu fie singurul despre care vorbeste lumea. 
     Cum spuneam, traim intr-o tara democratica, momentan la noi este interzis consumul acestor substante, insa dupa parerea mea ar trebui ca noi sa alegem daca dorim sa consumam sau nu, dar inainte ar trebui sa avem acces la informatii corecte, sa ne documentam si abia dupa aia sa alegem daca dorim sa consumam sau nu. Iar apoi, daca tot alegi sa consumi, consuma ceva superior, alege o “iarba” buna, nu aceste plante etnobotanice facute in laborator. Alege naturalul!




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu