sâmbătă, 28 februarie 2015

Se dezinformeaza... din nou!

     O alta minciuna, patetica, a fost prezenta in mass-media, in ultimul timp, cu rolul de a stalci adevarurile despre cannabis. Nu, fumatul de marijuana, nu te va face psihotic!


     O alta campanie, anti-marijuana, a fost inceputa, in momentul in care o poveste ciudata, realizata de catre Agentia France-Presse, a umplut paginile mass-mediei. “Psihoza – prezinta un risc de dezvoltare de cinci ori mai ridicat pentru utilizatorii de cannabis.” – au declarat acestia. UK Mail a lansat zvonuri similare, Duminica, declarand: “Oamenii de stiinta au demonstrat ca fumatorii de cannabis sunt de trei ori mai predispusi psihozei”. Oarecum surprinzatori, au fost cei de la Fox News, abordand mai rezervat acest subiect, au anuntat ca: “Fumatul de marijuana in mod abuziv poate provoca tulburari psihice.”
     Din noi, mass-media, incearca manipularea in masa, oferind informatii false asupra acestui subiect cu scopul de a dezinforma si de a intari neadevarurile care se zvonesc in legatura cu aceasta planta.
     Deci, care a fost sursa acestor povesti, care au fost prezente in titlurile din mass-media, din ultima vreme? In editia revistei britanice The Lancet Psychiatry, din 18 Februarie, cercetatorii au relatat ca au evaluat ratele consumului de cannabis unui grup de pacienti din sudul Londrei, care prezentau simptomele primului episod psihotic si le-au confruntat cu ratele de utilizare a cannabisului de catre un grup similar selectat din populatia generala. Autorii studiului, au mai dezvaluit faptul ca pacientii suferinzi de psihoza, sunt mai predispusi de a dezvolta aceste simptome dupa ce au consumat “skunk-like cannabis”, iar cei care au consumat hashish nu au prezentat niciun risc de manifestare a acestora.      Cercetatorii au definit acest “skunk-like cannabis”, ca avand o concentratie de peste 15% THC. Bineinteles, din moment ce cannabisul este ilegal in Marea Britanie, iar “iarba” care circula pe piata neagra nu indeplineste obiectul unor teste de potenta analitice, este neclar cum participantii la studiu – sau autorii acestuia – stiau ca planta de cannabis, consumata, era de o calitate superioara, sau erau doar niste buruieni comune, simple si invechite.
     Autorii, au mai recunoscut de asemenea, ca aproape jumatate din pacientii suferinzi de primul episod psihotic, studiati, au consumat 100 de tigari sau chiar mai multe.

     Este cunoscut faptul ca, din motive politice, financiare, etc. mass-media dezinformeaza masiv in legatura cu acest subiect, dupa bunul plac. Mass-media reprezinta o puternica forta de manipulare in randul cetatenilor. E timpul ca noile generatii sa deschida ochii si sa inceteze a se mai lasa manipulati. In general lumea a ramas cu gandirea si mentalitatea de pe vremea lui Ceasca, tot ce zboara se mananca. In ochii generatiilor trecute, aceste lucru este interzis, este considerat un pacat, un semn de slabiciune. Nu e asa! Informati-va corect, nu mai credeti tot ce cititi in mass-media, pe internet si nu mai credeti tot ce va arata TV-ul. Incepeti sa ganditi singuri, in secolul informatiei, invatati sa filtrati informatia corecta, sa faceti diferenta intre adevar si minciunca, manipulare si gandire libera! High Romania, trezeste-te!

marți, 24 februarie 2015

19 curiozitati despre marijuana!

     1.       Doar 9% din fumatorii de marijuana devin dependenti clinic, potrivit unui studiu;

     2.       42% din populatia Statelor Unite au fumat marijuana, cel putin o data;

     3.       Berea si marijuana sunt verisori: hameiul provine din aceeasi familie de plante din care provine si marijuana;

     4.       Studiu dupa studiu, s-a demonstrat ca marijuana este mai putin periculoasa in comparatie cu alcoolul sau tutunul;

     5.       Fumatorii inraiti de marijuana prezinta aceleasi riscuri de imbolnavire asemenea fumatorilor de tutun, cum ar fi bronsita sau alte boli ale cailor respiratorii;

     6.       Legalizarea marijuanei ar genera 8.7 milioane de dolari pe an, constand in taxe federale;

     7.       Marijuana este legala pentru uz personal in Alaska, inca din 1975. Este legala chiar si in ziua de astazi;

     8.       Partidul sexual din Australia, doreste legalizarea marijuanei, eutanasierii, cenzurii, avortului si doreste sa puna taxa Bisericii;

     9.       Peste 800.000 de oameni sunt arestati din cauza marijuanei in Statele Unite, in fiecare an;

     10.       Un compus, derivat din planta de marijuana, stopeaza dezvoltarea celulelor canceroase si previne raspandirea acestora in organism;

     11.       George Washington crestea marijuana la ferma lui;

     12.       Marijuana medicinala este considerata “kosher”, in unele cazuri, de catre Iudei;

     13.       In Korea, este legala si nici macar nu este clasificata ca fiind un drog;

     14.       Cu un secol in urma, California a fost primul stat American care a interzis consumul de marijuana;

     15.       Uruguay, a devenit, in 2013, prima tara din lume care a legalizat cresterea, vanzarea si consumul de marijuana;

     16.       In SUA, o sentinta de inchisoare pe viata a fost data, pentru ca s-a incercat vanzarea de marijuana in valoare de 10$ unui ofiter sub acoperire;

     17.       In 1949, armata SUA a creat o versiune sintetica a marijuanei, numita “Dimethylheptylpyran”. Doar 1 mg din aceasta substanta, poate avea efecte ce dureaza pana la 3 zile;

     18.       In Colorado, dispensarele medicale care furnizeaza marijuana sunt mai numeroase decat locatiile Starbucks de trei ori;

     19.       In 2015, legalizarea marijuanei reprezinta industria cu cea mai rapida crestere din Statele Unite;




luni, 23 februarie 2015

George Washington: a fumat sau nu marijuana in scop medical?

     Inaintea lui “Choom Gang” Obama sau “Nu am inhalat” Clinton, cel mai probabil, primul presedinte care a fumat iarba a fost George Washington. Aspirantii la presedintie, consumatori de cannabis, statele crescatoare de canepa in scop industrial – 2015 se aseamana foarte mult cu 1776, privind aceste detalii.
     De fapt, primul presedinte al Americii, ar putea fi unul dintre originalii consumatori de marijuana medicinala ai natiunii.
     Inlocuirea danturii lui George Washington, realizata din fildes de hipopotam, arcuri de aur si suruburi, i-a cauzat dureri enorme, pe care, unii cred ca acesta le atenua cu “iarba”, dupa cum reiese dintr-un pasaj al unei scrisori scrise de presedinte: “Am inceput separarea masculului de femela prea tarziu... Inlaturand masculul de canepa. A fost prea tarziu pentru floarea de canepa de trei saptamani sau o luna.” Putem deduce ca tatal natiunii era preocupat de planta femela, care are un continut mai ridicat de THC.
     Cu toate acestea, cel mai probabil planta de gen feminin era folosita pentru semintele ei, pentru cultivarea altor plante, iar masculii erau folositi pentru fibrele lor.
     Este important de a se evidentia diferenta dintre marijuana si canepa. Acestea provin din aceeasi familie de plante, insa canepa nu contine THC (substanta care te face sa fii “high”), ca in cazul marijuanei. Sa fumezi canepa salbatica, cel mai probabil o sa-ti aduca doar o durere de cap.
     Canepa este usor de crescut, deoarece nu necesita multa apa sau diversi fertilizatori si nu trebuie plantata in fiecare an. Structura radacinii e esentiala, imbogateste si aeriseste solul. Din cauza ca se dezvolta repede, a fost folosita pentru stabilizarea solului, ceea ce l-a facut ideal pentru plantarea si cresterea altor plante.
     Odata culeasa, canepa era folosita pentru fabricarea de franghii sau haine. Benjamin Franklin a detinut o moara care facea hartie din canepa. Hartia pe care a fost scrisa Declaratia de Independenta si Constitutia a fost facuta din canepa.
     Crescatorul de canepa, fermierul Jefferson, si creatorul de hartie, Benjamin Franklin, erau ambasadori in Franta cand a avut loc valul initial de voga al hashish-ului. Thomas Jefferson a adus o varietate de seminte de cannabis din Europa in America, asumandu-si un mare risc personal, insa nu exista nicio dovada cum ca ar fi cultivat aceste seminte in scop de agrement. Nu exista dovezi care sa arate ca Benjamin Franklin a consumat marijuana, insa a folosit laudanum, o mixtura din alcool si opiu, pentru diminuarea durerii de guta, pietre la rinichi si alte maladii.
     James Monroe a inceput sa fumeze cannabis de pe vremea cand era Ambasador la Franta si a mentinut acest obicei pana la o varsta inaintata. Andrew Jackson, Franklin Pierce si Zachary Taylor au fumat marijuana, conform unor zvonuri. Intr-o scrisoare adresata familiei, Pierce a mentionat ca “canepa este singurul lucru bun” in legatura cu razboiul din Mexic. Presedintii au fost in mare parte “curati” de la Pierce la Dwight Eisenhower, dar John F. Kennedy a recuperat timpul pierdut de acestia.
     Aditional dozelor de analgezice si stimulentelor, JFK a ales sa incerce tratamentul cu marijuana impotriva durerilor de spate severe, conform catorva scrieri, incluzand “John F. Kennedy: O biografie”, in care se descrie o scena de la Casa Alba: “In seara de 16 Iulie, 1962, conform lui Jim Truitt (Wahsington Post), Kennedy si Mary Meyer au fumat marijuana impreuna... Presedintele a fumat trei din cele sase joint-uri aduse de Mary. La inceput nu a simtit niciun efect. Apoi si-a inchis ochii si a refuzat al patrulea joint. “Presupun ca Rusii au facut ceva acum”, a zis el.”
     Aceasta poveste pare cumva ridicola, luand in calcul numarul de joint-uri fumate de presedinte. Dupa trei tigari de marijuana, JFK ar fi intrat probabil intr-o stare chinuitoare si a fost coplesit de viziuni intense; el ar fi fost de parere ca vedea Rusia in casa lui.
     Avem apoi o alta perioada in care marijuana devine aproape omniprezenta. De partea democratica, ii avem pe Bill Clinton, Al Gore, John Edwards si Barack Obama. Surprinzator, fiecare presedinte democrat din 1992, au consumat marijuana: Bill Clinton, Al Gore, Barack Obama.
     George W. Bush a recunoscut, in trecut intr-un interviu, ca a utilizat marijuana cu un prieten. Newt Gingrigh, a afirmat pentru Wall Street Journal, in 1996, ca a consumat cannabis. Chiar si Rick Santorum, a recunoscut ca a fumat “iarba” in facultate, la fel si Sarah Palin, pe vremea cand marijuana nu era ilegala in Alaska.
     Probabil, Barack Obama este considerat cel mai mare presedinte consumator de marijuana. A facut parte din “Choom Gang” in liceu si a recunoscut ca a fumat “iarba” in tinerete. Avem aici o evolutie, de la primul presedinte, care crestea canepa si inlocuia dintii sclavilor negrii, la presedintele curent, un om negru care a scris in memoriile sale: “Ai putea fi doar plictisit sau singur. Toata lumea era binevenita in club. Iar daca starea de “high” nu rezolva orice problema te tragea in jos, te putea ajuta cel putin sa razi si sa vezi prin toata ipocrizia, prostia si moralismul ieftin...”.
     In jurul acelui timp – inainte ca Bill Clinton sa spuna ca “n-a inhalat” – 81% din populatia Americii era de parere ca marijuana ar trebui sa fie ilegala. In 2014, doar 45% si-au mentinut aceasta idee.

vineri, 20 februarie 2015

Cannabisul - mai sigur la volan decat alcoolul!

     Consumul de alcool prezinta un risc mult mai mare de accidente de masina in comparatie cu utilizarea cannabisului!
     Soferii cu THC prezent in organsim, nu sunt mai susceptibili de a fi implicati in accidente de masina in comparatie cu ceilalti soferi.


     Un studiu efectuat pe un esantion de 9.000 de persoane a aratat faptul ca cei care se urca la volan dupa ce au consumat o anumita cantitate de THC, sunt mai putin periculosi in trafic in comparatie cu soferii care consuma alcool la volan. Este primul studiu efectuat pe scala larga efectuat vreodata in Statele Unite pentru evaluarea riscurilor de accidente de masina asociat cu ambele categorii de consumatori de cannabis, respectiv de alcool.
     Autorii au raportat ca soferii cu THC pozitiv in organism au realizat un risc de accidente de 25% in comparatie cu cei care nu au consumat nici cannabis nici alcool. Cu toate acestea, acest risc elevat, a devenit nesemnificativ dupa ce investigatorii studiului au introdus in calcul variabile demografice cum ar fi varsta si sexul soferului. Dupa ce cercetatorii au controlat in functie de aceste doua variabile si dupa prezenta de alcool, riscul de accidente cauzat de soferii cu THC prezent in organism in comparatie cu cei care au consumat alcool, a devenit 0.
     In schimb, cercetatorii au raportat ca soferii cu nivel scazut de alcool in organism au demonstrat o statistica destul de semnificativa privind riscul de accidente de masina, chiar si dupa ce s-au studiat variabilele demografice. Cercetatorii nu au analizat nivelul de THC al soferilor, sau daca s-a utilizat o cantitate mai mare sau mai mica ar influenta riscul de accidente.
     Faptul ca soferii identificati ca fiind “drogati” ar fi putut fi treji ar putea ajuta sa explicam de ce este destul de greu a se masura gradul de risc asupra accidentelor in trafic. “Avand in vedere ca aceste descoperiri ale studiului sunt echivoce cu privire la riscul accidentelor de masini, nu putem afirma ca utilizarea de cannabis este lipsita de riscuri.” au declarat cei de la NHTSA (United States National Highway Traffic Administration).
     In alte cuvinte, faptul ca cei cu THC prezent in organism, nu sunt mai predispusi la accidente de masina in comparatie cu cei care au demonstrat THC-negativ, nu inseamna ca este un lucru destept sau sigur sa te urci la volan in timp ce esti “high”.


joi, 19 februarie 2015

Legale vs. iarba?

     Lipsa de bani, dorinta de a consuma cat mai mult, precum si starea de euforie provocata, conduc tot mai multi tineri sa opteze pentru asa zisele “legale” in schimbul marijuanei. Ceea ce nu se stie este faptul ca aceste droguri sunt in totalitate chimice, sunt rezultatul unor multitudini de operatii, de cele mai multe ori tinerii nici nu stiu ce fumeaza.
     Take what earth gave you! Adica alegeti naturalul, nu va distrugeti organismul cu toate prostiile. Am observat ca, pe fondul lipsei de bani, tinerii aleg aceste “legale” fiind mai ieftine. Fratilor, a consuma iarba nu inseamna doar acea stare de euforie care ti-o provoaca aceste “legale”. Trebuie sa traiesti o adevarata stare de spirit, sa gandesti lucid si sa ai o viziune asupra lucrurilor, iar “legalele” contrazic cu totul aceste trairi.
     M-am documentat putin despre acest subiect si am vazut ca majoritatea “legalelor” sunt de fapt diverse substante (ceai, frunze, etc.) fierte in alcool (vodka, acetona, alcool etilic, etc.), uscate la loc racoros si intunecos. Ceea ce fumezi si inhalezi este de fapt vaporul de alcool si ai intentia sa crezi ca esti “high”. Nu esti! Mai bine du-te si bea o sticla de vodka in loc sa alegi asa ceva. Nu esti “cool”, nu esti “high”, nu esti “smecher”, esti un terminat.
     Daca tot alegi sa fumezi, fumeaza ceva calumea, benefic, nu toate prostiile care iti rup capul. Ce rost are sa fumezi “legale” cand le lipseste acea aroma, acel miros care il are planta de cannabis. De ce sa alegi sa fumezi toate substantele chimice, cand poti savura o “iarba” buna. Daca nu iti ajung banii si tii mortis sa fumezi ceva, sfatul meu este sa amani si sa mai adaugi niste fonduri in plus, fumeaza ceva calumea nu orice “maraciuca”.
     Te intrebi de unde ai dureri de cap, ameteli si alte efecte de genul asta? De ce alegi sa fumezi “legale”cand nu stii ce sunt, nu stii ce fumezi si ce efecte cauzeaza? Din pricina lor au murit oameni, de ce nu va puneti aceasta intrebare? De ce combini asa ceva cu alcool? Practic fumezi, inhalezi alcool, iar pe langa, il mai si bei. Deseori se combina ceaiuri naturiste care provoaca acelasi efect al plantelor etnobotanice pe al caror pachetel scrie ca sunt destinate arderii in scop aromaterapeutic. Si tu le fumezi!
     Starea de euforie e doar in imaginatia ta, aceste etnobotanice nu te relaxeaza, nu te linistesc, ba din contra te agita, esti nervos, ti-e rau, etc. Cum spuneam, nu fuma ca sa fi “cool”, crede-ma, cei din jurul tau nu te considera asa cand mergi si le arati pliculetul de “legala”. Nu esti nici smecher, cand aprinzi cuiul de etnobotanice si dupa tine duhneste a frunze arse.
     In concluzie, aceste etnobotanice nu reprezinta echivalentul plantei de cannabis, nici pe departe. E o mare greseala sa crezi aceste lucruri, sau sa fi de acord cu ele. Nu ai cum sa compari aceste doua chestii, una dintre ele e benefica, e folosita in scop medicinal sau de agrement, in unele state este legala, iar cealalta iti distruge sistemul nervos, iti provoaca greata, ameteli, efecte cu totul diferite. Nu tot ce zboara se mananca! Nu mai alegeti etnobotanicele in schimbul marijuanei doar pentru ca sunt mai ieftine. Aici ma refer strict consumatorilor, cei care nu au incercat niciodata, sfatul meu este nici sa nu incercati. Credeti adevarul, nu ce va spune “tovarasul”, ca el a incercat si nu e deloc asa cum se spune. Ba da chiar asa este, iar cel care incearca sa va faca sa consumati stie aceste lucruri doar ca nu vrea sa renunte si incearca sa mai bage pe cineva in “oala” cu el ca sa nu fie singurul despre care vorbeste lumea. 
     Cum spuneam, traim intr-o tara democratica, momentan la noi este interzis consumul acestor substante, insa dupa parerea mea ar trebui ca noi sa alegem daca dorim sa consumam sau nu, dar inainte ar trebui sa avem acces la informatii corecte, sa ne documentam si abia dupa aia sa alegem daca dorim sa consumam sau nu. Iar apoi, daca tot alegi sa consumi, consuma ceva superior, alege o “iarba” buna, nu aceste plante etnobotanice facute in laborator. Alege naturalul!




marți, 17 februarie 2015

Descopera patru proprietati vindecatoare ale cannabisului!

     “Iarba” ar putea salva vieti: 4 motive pentru care cannabisul este benefic creierului!


     Nu totul se rezuma la a fi “high”! Cannabisul ti-ar putea salva viata!

     Cercetarile moderne arata ca extractul de cannabis protejeaza si imbunatateste creierul uman. Iata patru modalitati prin care cercetatorii ne arata cum consumul de cannabis de fapt ajuta la mentinerea unui creier sanatos, te protejeaza impotriva dementei, chiar si a mortii!
     
     #4. Cannabisul ajuta la cresterea celulelor noi ale creierului!

     Guvernele dezinformeaza si manipuleaza, sustin ca marijuana omoara celulele creierului, dar acum adevarul iese la iveala. Aceste studii discreditate, au avut loc in anii ’70. In vremea aceea, o masca de gaze a fost pusa unei maimute, iar inauntrul ei s-a pompat fumul echivalent unor sute de joint-uri. Maimuta nemaiavand suficient oxigen, celulele creierului au murit.
     Cercetarile moderne ne arata acum opusul. Ingredientele active din cannabis stimuleaza cresterea de noi celule ale creierului!
     In 2005, Dr. Xia Zhang de la Universitatea din Saskatchewan a aratat ca ingredientele active din cannabis, cannabinoizii cauzeaza neurogeneza – adica ajuta la cresterea celulelor noi ale creierului.
     “Majoritatea drogurilor de care se abuzeaza suprima neurogeneza. Doar marijuana o promoveaza”. a mai declarat Dr. Xia Zhang.
     Oamenii de stiinta din Brazilia au extins aceste cercetari si au demonstrat in 2013 ca, CBD-ul, un alt ingredient activ al cannabisului, de asemenea cauzeaza cresterea de celule noi ale creierului.
     Cercetatorii din Italia au obtinut aceleasi rezultate cu CBC-ul, un alt cannabinoid gasit in rasina plantei de cannabis.
     Acum, nu exista nicio indoiala ca exista cannabinoide care cauzeaza aparitia unor noi celule la nivelul creierului.  Acest lucru ne ajuta sa explicam de ce cercetarile precedente au demonstrat ca, intr-un mod efectiv, cannabinoidele trateaza tulburarile de dispozitie cum ar fi depresia, anxietatea si stresul.

     #3. Cannabisul previne Alzheimer-ul!

     Aproape 5 milioane de Americani sufera de alzheimer! In ciuda acestui fapt, o luminita isi face aparitia la capatul tunelului. Ultimele cercetari arata ca utilizarea cannabisului previne aparitia alzheimer-ului si dementa.
     Un studiu efectuat in 2014, privind cannabisul si alzheimer-ul a fost condus de Dr. Chuanhai Cao, PhD, un neurolog de la Institutul de Alzheimer Byrd.
“THC-ul este cunoscut a fi un antioxidant puternic cu proprietati neuroprotectoare.” a declarat Cao, explicand ca THC-ul afecteaza in mod direct patologia alzheimer-ului prin scaderea nivelurilor beta-amiloide si imbunatatirea functiei mitocondriale.
     Acest fapt a confirmat studiile precedente, cum ar fi un studiu efectuat in 2008, prin care s-a descoperit ca THC-ul trateaza simultan atat simptomele cat si progresele bolii alzheimer. Studiul a concluzionat ca in comparatie cu tratamentele curente impotriva alzheimer-ului, THC-ul este mult superior. 
     Aceste studii au utilizat niveluri scazute de THC pentru a obtine aceste rezultate, echivalente unui consumator moderat. Deci, unde sunt titlurile ziarelor care sa spuna: “Cannabisul previne Alzheimer-ul!”?

     #2. Cannabisul previne deteriorarea creierului dupa ce s-a suferit un accident vascular cerebral sau alte traume!

     Mai multe studii au aratat ca aceste cannabinoide protejeaza creierul de daune permanente dupa diverse traume sau accidente vasculare cerebrale. Studiile efectuate in 2012 si 2013 au concluzionat ca o doza mica de THC protejeaza creierul.
     Cercetatorii au descoperit ca THC-ul “protejeaza celulele creierului precum si functiile cognitive de-a lungul timpului” si sugereaza ca s-ar putea utiliza preventiv pentru o protectie continua.
     Un studiu din 2014, a descoperit ca persoanele cu cantitati mici de THC prezente in organism au 80% sanse mai putine sa moara din cauza unei lovituri serioase la cap decat cei fara.
     Acest ultim studiu este, de fapt destul de remarcabil si ar trebui sa fie pe titlurile tuturor ziarelor.
     Cercetatorii au analizat probele de sange de la sute de oameni care au suferit rani la cap si au descoperit ca cei cu cantitati mici de cannabinoizi prezente in organism, au avut 80% sanse mai putine sa moara din cauza traumei respective.
     Acest lucru demonstreaza ca intr-un grup de fumatori ocazionali de “iarba” si unul de nefumatori, utilizatorii de cannabis vor inregistra doar 2 morti fata de cele 10 ale celor care nu consuma cannabis. 
     Exista 52.000 de morti in fiecare an din cauza loviturilor la cap in America. Studiul arata ca daca fiecare adult din America ar trage un fum de marijuana in fiecare saptamana, 80% din aceste morti ar putea fi evitate – echivalentul a 41.600 vieti care ar putea fi salvate, in fiecare an.  De ce aceasta stire nu este pe primele pagini ale mass-mediei?

     #1. Extractele de cannabis trateaza cancerul cerebral!

     O utilizare interesanta a cannabinoidelor este pentru tratarea cancerului. Studiile repetate au aratat ca substantele cannabinoide distrug celulele canceroase, inlatura tumorile, in timp ce ajuta la protejarea celulelor normale.
     In 2012, CBD-ul a stopat metastaza aflata intr-o forma agresiva a cancerului. In 2013, un amestec de sase cannabinoizi au ucis celulele de leucemie, iar in 2014, un studiu a aratat ca THC-ul si CBD-ul ar putea fi combinate cu chimioterapia traditionala pentru a reduce dramatic marimea tumorilor de creier.
     Folosirea extractelor din cannabis impotriva cancerului cerebral nu este un lucru nou. In 1998, s-a descoperit ca THC-ul induce apoptoza (moartea celulelor) in celulele gliom C6 – o forma agresiva a cancerului cerebral.  In 2009 un studiu a aratat ca THC-ul actioneaza impotriva celulelor canceroase in timp ce celelalte celule nu sunt afectate.
     
     Beneficiile medicinale ale cannabisului si cannabinoizilor sunt imense, ar fi timpul ca lumea sa le accepte si sa “scoata capul din punga” si sa vada aceste proprietati vindecatoare.
     Cine stie? Poate intr-o zi vom putea creste canepa in aer liber pentru a produce cantitati vaste de cannabinoizi, pentru milioanele de oameni care au nevoie de ele!





miercuri, 4 februarie 2015

Avem inca 12 tari, care vor legaliza marijuana in viitorul apropiat!

     12 tari sunt pe cale de a legaliza marijuana in viitorul apropiat! Care sunt acestea?

     Propunerea de revizuire a legilor din Jamaica, cu privire la statutul legal al marijuanei a primit aprobarea prim ministrului si intregului cabinet.
     Jamaica nu e singura natiune care doreste revizuirea acestor legi. Alaturi mai avem inca 11 tari, care doresc acelasi lucru in viitorul apropiat – legalizarea marijuanei.

          1.       Jamaica



     In Jamaica, acest subiect este dezbatut de decenii. O data ce Uruguay si mai multe state din S.U.A. au aprobat cannabisul in scop de agrement, oficialii tarii au vazut, de asemenea, o deschidere asupra propriei lor viziuni cu privire la marijuana. In viitoarea leglislatie se propune ca posesia a doua uncii (aproximativ 50 grame) sau mai putin, sa rezulte doar intr-un avertisment care nu ar conduce la cazier criminal.
     Drogul va fi permis de asemenea in scop religios, medica, stiintific si terapeutic. Acest lucru va permite Rastafarienilor, care folosesc planta de cannabis in ritualuri sacre, sa o creasca si sa o consume fara a sfida legile.
Se asteapta ca Parlamentul Jamaican sa dezbata legea in urmatoarele saptamani. Daca legea va fi aprobata, tara ar putea sa lanseze propira industrie de marijuana medicinala, disponibila turistilor de asemenea.
     “Jamaica va fi, cu siguranta, un pionier in Caraibe privind reforma legislatiei marijuanei. “ a declarat Hannah Hetzer, managerul de politici al Americas in cadrul Aliantei Politicilor Drogurilor, care de asemenea sustine legalizarea marijuanei.
     Alti vecini caraibieni ar putea sa se alature: guvernul din St. Vicentiu si Grenadinele, Trinidad si Tobago, Puerto Rico,  toate dezbat aceasta tema.

          2.       Canada

     Canada nu este faimoasa doar datorita frunzei de artar. Provincia vestica British Columbia, este de asemenea cunoscuta datorita productiei de marijuana si activistilor care inghesuie guvernul pentru anularea sanctiunilor penale in privinta cannabisului.
     Marijuana medicinala este deja legala, iar in anul trecut, guverul a inceput sa permita companiilor sa creasca si sa transporte cannabisul pacientilor. Insa majoritata canadienilor sunt gata pentru o schimbare. Intr-un sondaj efectuat in 2014, s-a demonstrat ca 6 din 10 canadieni sunt de parere ca marijuana ar trebui legalizata in totalitate. Increderea cetatenilor in legalizarea marijuanei este in siguranta. La alegerile din anul acesta, din Octombrie, candidatul opozitiei ar putea deschide drumul unei legalizari complete. Prim Ministrul actual, Stephen Harper, nu este de acord cu aceasta.

     3.       Columbia


     Dupa decenii de razboaie crunte impotriva drogurilor, Columbia a revizuit legile impotriva marijuanei, cand guvernul a legalizat posesia de mici cantitati de marijuana si cocaina. Presedintele Juan Manuel Santos a criticat public razboiul impotriva drogurilor un an mai tarziu.
     “O noua abordare ar trebui incercata, pentru a indeparta profiturile obtinute in mod violent ca urmare a traficului de droguri. Daca prin legalizarea marijuanei se poate obtine acest lucru, iar lumea e de parere ca asta ar putea fi solutia, voi fi de acord. Nu sunt impotriva ei!” a declarat acesta.
     Congresul Columbiei va vota pentru legalizarea marijuanei medicinale in Martie.

     4.       Guatemala

     Presedintele Guatemalei, Otto Perez Molina a vorbit prima oara despre acest subiect in 2012, spunand ca lupta impotriva ei “a avut un cost uman prea mare”, insa de atunci nu s-au intamplat prea multe lucruri. In timpul unei vizite in U.S., in Iulie 2014, acesta a mentionat ca isi va revizui deciziile asupra studiilor care vizeaza consumul de marijuana pe la sfarsitul anului si ca va lua o decizie cateva luni  mai tarziu, in 2015.
     Un sondaj efectuat in  anul 2012 a aratat ca 79% din populatie s-au opus legalizarii marijuanei, cocainei si heroinei.

     5.       Costa Rica

     Consumul de marijuana  in Costa Rica este interzis, iar posesia unei anumite cantitati iti poate aduce ani grei de inchisoare. Insa legalizarea marijuanei medicinale este luata in considerare.
Un parlamentar doreste sa faca din Costa Rica, prima tara din America Centrala in care marijuana medicinala este legala.  Un sondaj efectuat in 2013 realizat de Universitatea din Costa Rica, a aflat ca majoritatea populatiei se opune legalizarii marijuanei, in timp ce jumatate din ei sunt de acord cu folosirea cannabisului in scop medicinal.

     6.       Mexic

     In timpul celor sase ani, petrecuti sub dominatia ultimului presedinte, aproximativ 60.000 de oameni au murit in razboiul impotriva drogurilor din Mexic. Rata mortalitatii este mai scazuta sub presedentia lui Enrique Pena Nieto, care a fost ales in Decembrie 2012, dar nu prea scazuta.
     Legalizarea marijuanei pare o idee buna pentru a combate cartelurile de droguri, iar Pena Nieto pare sa fie de acord cu acest lucru. Acesta a declarat in Iunie ca personal nu este in favoarea legalizarii, insa e de parere ca Mexic si S.U.A. nu pot avea politici incongruente.
     “Nu putem continua pe acest drum incongruent, in special in cea mai importanta piata de consum – S.U.A., iar in Mexic sa continuam criminalizarea productiei de marijuana.” a spus acesta.
In pofida acestui lucru, Mexicanii nu se arata prea doritori, un sondaj realizat in 2013 aratand ca doar unul din trei mexicani e de acord cu acest lucru.

     7.       Olanda


     Amsterdam-ul e faimos pentru cafenelele sale, unde turistii isi pot cumpara in mod legal toate tipurile de iarba. Dar cultivarea de cannabis este in continuare ilegala, fortand producatorii sa opereze in afara legii.
     In Noimebrie, consiliul orasului Amsterdam, a propus legalizarea cultivarii unei mici cantitati de cannabis, o propunere cu care majoritatea primarilor din tara sunt de acord. Ministrul de Justitie, Ivo Opstelten se opune acestei idei, insa, cu toate acestea, orasul da semne ca doreste sa mearga mai departe.

     8.       Danemarca

     Daca era dupa locuitorii din Copenhaga, marijuana ar fi fost legalizata cu multi ani in urma. Oficialii orasului au cerut guvernului national permisiunea de a infiinta o piata reglementata de cannabis inca din 2012, insa fara niciun rezultat.
     Cu toate acestea, utilizarea cannabisului este permisa in Copenhaga, insa primarul orasului ar dori sa incerce o proba in care marijuana sa fie legalizata in totalitate, pentru a vedea daca ajuta la combaterea criminalitatii.

     9.       Spania

     Sute de cluburi de cannabis au fost deschise in Barcelona si in imprejurimi, in ultimii ani, transformandu-se intr-un mic Amsterdam. Politicile nu s-au schimbat, insa o lege veche permite cultivarea si consumul de marijuana in cluburile non-profit.
     Cannabisul e dezincriminalizat in Spania, insa traficul si consumul public este interzis.


     10.   Cehia

     In 2010, pedepsele pentru posesia de marijuana si sanctiunile, au fost diminuate – o miscare demna de un stat european. Legile privind marijuana medicinala s-au schimbat in anii trecuti, in 2013      Cehia a dat voie doctorilor sa prescrie marijuana precum si obtinerea ei din farmacii.


     11.   Australia

     Marijuana este ilegala in Australia, cu toate astea drogum este dezincriminalizat in unele regiuni.      Legalizarea cannabisului in totalitate nu se afla prin prioritatile tarii, insa legalizarea marijuanei pentru uz medicinal, are parte de un suport destul de popular.


      12.   Statele Unite ale Americii


     Patru state au legalizat deja marijuana, iar alte 23 aproba consumul ei in scop medicinal. Urmatoarea mare miscare va veni din partea Californiei, unde activistii vor incerca legalizarea cannabisului in scop de agrement in 2016.
     Cu toate aceste schimbari la nivel de stat, este putin probabil ca se va reveni la interdictia utilizarii cannabisului. Marijuana este clasificata in continuare in categoria celor mai periculoase droguri, alaturi de heroina si LSD.
     Reforma vine treptat, totusi. In Decembrie, Congresul a adoptat o masura prin care interzice agentiilor federale sa foloseasca fonduri pentru intarirea operatiilor impotriva marijuanei medicinale. Presedintele Barack Obama este dispus sa lase statele sa experimenteze utilizarea marijuanei in scop de agrement de asemenea.

marți, 3 februarie 2015

Tommy Chong: "Am castigat, am castigat in totalitate!"

     Tommy Chong despre razboiul impotriva drogurilor: “Am castigat, am castigat in totalitate!”

     Tommy Chong isi aminteste de ziua in care agentii federali au efectuat perchezitii la afacerea lui de pipe de sticla, efectuand arestari si distrugand toate bong-urile din calea lor.
     Raidurile din 2003, au vizat inca 54 de indivizi intr-o incercare disperata a guvernului U.S. de a speria utilizatorii de marijuana din tara. Chong a devenit imaginea represiunii, in mare parte datorita statutului sau celebru pentru aparitiile in filme precum “Up in smoke”, alaturi de partenerul sau Cheech Marin.
     “Ei doreau (sa aresteze) o celebritate care nu era de culoare alba. Doreau un titlu.”. a declarat Chong, in varsta de 76 de ani, cand isi celebra lansarea noului sau sistem de rulat joint-uri pentru iubitorii de marijuana.
Chong a fost pus sub acuzare si a primit noua luni de inchisoare, insa a ramas in continuare un avocat pro-marijuana. Chiar si in timpul in care a stat si a raspuns intrebarilor, Chong a pasat un mare joint unui mic grup de oameni din jurul sau.
     Prezent fiind la un eveniment, promovand Futurola, o companie din Amsterdam care comercializeaza o mare varietate de accesorii pentru fumat, Chong a vorbit de asemenea despre cresterea miscarii pro-marijuana, conducte de petrol care ar trebui transformate in conducte pentru apa si calatoria in timp.
     “Am castigat, am castigat in totalitate!”, a exclamat Chong privind razboiul impotriva drogurilor. “Si sunt de parere ca (guvernul) ar trebui sa ne plateasca niste sume de bani. Mi-au luat o multime de bani ilegal, bani care nu au avut de a face cu bongurile. Sunt niste hoti!”
     In ciuda legalizarii marijuanei in scop de agrement in statele Colorado si Washington, Chong e de parere ca cel mai semnificativ progres va avea loc in momentul in care legile federale vor fi schimbate. El l-a implorat pe presedintele Obama sa foloseasca un ordin executiv pentru reclasificarea marijuanei. “Marijuana nu a fost niciodata o prioritate in ochii presedintelui Obama, doar vorbe goale!” – a mai spus Chong. “Marijuana reprezinta o sentinta la moarte in ochii oricarui politician, deoarece esti considerat un hipster nebun.”
     Cu legile federale modificate, sau nu, Chong si-a exprimat optimismul asupra cresterii suportului pentru legalizare din intreaga tara.
     “Miscarea pro-marijuana este un tsunami de inteligenta, va zdrobi ignoranta din intreaga tara si va ucide, in cale, tot ce este ignorant si nu se va opri!” a mai spus el.
Intrebat daca a fost intotdeauna asa optimist privind legalizarea cannabisului, chiar si dupa ce si-a petrecut aproape un an din viata in inchisoare pentru asa ceva, Chong a declarat ca pentru a trece peste orice, trebuie sa cresti deodata cu acel lucru, sa te ridici deasupra lui si sa ai tot timpul ganduri pozitive.
     “Nu vrei sa iti permiti sa calatoresti in timp, vrei sa ramai exact in prezent, batut in cuie!” a mai adaugat acesta. “In acest fel, cand te gandesti la viitor, iti colorezi cel mai roz viitor pe care ai putea vreodata sa ti-l imaginezi, deoarece ne putem scrie propriile noastre scenarii. Imagineaza-ti cum vrei sa fie filmul tau si nu lasa pe nimeni si nimic sa iti schimbe acea viziune. Tot ce ai nevoie pentru a face acea viziune o realitate va incepe sa apara. Sa apara da nicaieri.”
Chong a mai luat inca un fum adanc din joint-ul sau, expirand o cantitate mare de fum, chiar inainte de a-si termina ideea.

     “Cineva isi va face aparitia, coincidentele se vor intampla, si dintr-o data vei stii ca viata ta este chiar asa cum ti-ai planificat-o!” 

Barack Obama: "totul este ok!"

     Presedintele Obama e de parere ca tot mai multe state vor legaliza marijuana!
     
     Intr-un interviu pe YouTube, Presedintele Barack Obama a prezis ca tot mai multe state vor lua in considerare legalizarea marijuanei, legalizare care s-a implementat cu succes in Colorado si Washington. “Avem in continuare legi, care clasifica marijuana ca fiind o substanta ilegala, dar nu vom folosi prea multe resurse pentru a razgandi deciziile luate la nivel de stat privind aceasta tema. Suspiciunea mea este ca vor aparea si alte state care isi vor revizui deciziile asupra acestei teme.” a declarat presedintele SUA, Barack Obama.
     Privind asupra faptului ca marijuana este legala in anumite state, iar in altele poti fi incatusat pentru posesia ei, se poate spune ca  legalizarea marijuanei se afla intr-un punct destul de ciudat. In statele in care marijuana s-a legalizat “totul este ok”, mentionand ca in celelalte state unde este interzisa “conduce la incarcerarea excesiva, mai ales in randul minoritatilor.” a mai mentionat presedintele Obama.
     Intrebat cum ar putea sa treaca de aceasta zona ciudata privind legalizarea cannabisului, presedintele Barack Obama a declarat ca ceea ce face el la nivel federal, este doar sa ii ceara Departamentului de Justitie sa examineze, in general, ce decizii sa fie luate privind drogurile non-violente, deoarece si el este de parere ca ar trebui sa se mearga mai departe.
“Ceea ce am facut a fost ca in loc sa ne concentram resursele pentru gasirea unui tratament – in acelasi fel in care am procedat cu tutunul sau condusul in stare de ebrietate sau alte probleme care le-am considerat ca fiind probleme publice – am tratat acest lucru ca fiind o problema penala. Sunt de parere ca aceasta decizia a fost un contraproductiva care a devastat destul de mult comunitatile minoritare. Aceasta prezinta posibilitatea de a aplica legea intr-un mod inegal, iar aceasta trebuie schimbata.” e de parere presedintele SUA, Barack Obama.


luni, 2 februarie 2015

Stiai ca...?

     Locuitorii unui sat din China pot spune ca sunt printre cei mai in varsta oameni din lume!

     Accesul la informatie, medicina moderna, progresele tehnologiei, etc., de-a lungul timpului, au ajutat la o crestere a longevitatii varstei prin dezvoltarea lor. Ironia face ca, locuitorii unui sat din China, in care accesul la informatie este limitat, sa se numere printre cei mai in varsta oameni din lume.
     Pe glob, exista asa numitele „zone albastre”, clasificate astfel deoarece locuitorii acestor zone traiesc peste media de varsta. Satul Bama Yao, din provincia Guangxi din sud-vestul Chinei, reprezinta una din cele cinci astfel de zone. Celelalte zone, Okinawa (Japonia), Peninsula Nicoya (Costa Rica) si Sardinia (Italia) impartasesc, in general, aceleasi activitati: un scop al vietii, o viata de familie, un sentiment de credinta, dar nu in ultimul rand o dieta bazata pe plante. Locuitorii acestor zone traiesc peste media de varsta mondiala si foarte putini dintre ei sufera de probleme de sanatate. Multi dintre locuitorii satului Bama Yao traiesc mai mult de 100 de ani. Cel mai longeviv cetatean inregistrat a avut uimitoarea varsta de 130 de ani, astfel Conventia Japoneza de Stiinte ale Naturii a declarat satul Bama ca fiind al cincilea oras al longevitatii din lume.
     Pentru a se afla secretul lor, au fost studiate aspecte cum ar fi genetica, geografia, clima, mediul si alimentatia. Numarul de locuitori cu varsta de peste 100 de ani este de cinci ori mai mare decat media nationala.
     Din punct de vedere geografic, raul Panyang si muntii verzi care inconjoara satul Bama, sunt, bineinteles, feriti de poluare. S-a descoperit faptul ca aerul, apa, mancarea, sunt principalii contribuabili ai longevitatii lor. Semintele si uleiul din semintele de canepa se enumera printre principalele surse de alimentatie. Aceste seminte comestibile contin aminoacizi esentiali unei surse sanatoase de protenie, astfel canepa este considerata una dintre plantele cele mai nutritive din lume. Planta contine acizi grasi (Omega 3 si Omega 6), care sunt esentiali pentru mentinerea echilibrata unui creier sanatos pe masura ce imbatranim. Vitaminele A,E, si D, precum si mai multe vitamine B, reduc riscul de inflamare si de aparitie a multori boli cronice din organism.
     La fel de important, trebuie cunoscut faptul ca marijuana nu este totuna cu canepa. Cele doua provin de la aceeasi specie de plante – cannabis, dar spre deosebire de marijuana, canepa nu are practic nicio proprietate psihoactiva. In general, canepa este cultivata pentru semintele lor, uleiul din seminte, fibre, etc, in timp ce marijuana este folosita in scopuri medicinale, de agrement sau spirituale. Canepa are un nivel extrem de mic, sau chiar deloc, de THC, in schimb marijuana are un nivel de THC suficient de ridicat pentru a provoca efecte fizice sau psihologice. De-a lungul timpului, canepa a fost folosita pentru fabricarea de franghie, panza sau hartie. Unul dintre cei mai mari producatori de canepa din lume, a fost intotdeauna China.
     In prezent, Canada este liderul la cresterea canepei la nivel mondial, recolta oferind o crestere rapida a industriei.

     In concluzie, semintele de canepa pot fi utilizate in scop nutritional, datorita continutului lor. Luand in calcul rezultatele mai multor studii efectuate in acest scop, putem spune ca utilizarea canepei in scop nutritional, ar putea oferi o viata fara boli cronice, o crestere a longevitatii varstei, etc. Aceste lucruri au fost dovedite de catre cei mai longevivi oameni de pe planeta, prin faptul ca duc o viata lipsita de boli cronice, hrana lor de baza fiind aceasta planta si prin faptul ca traiesc atat de mult.