sâmbătă, 19 septembrie 2015

E bine!

     E bine. Incepe sa vad unele schimbari. Desi in Romania  oamenii sunt destul de rigizi vis-a-vis de acest subiect - iarba - observ ca in general lumea se trezeste la realitate. In "tarile civilizate" lumea nu se mai fereste sa discute acest subiect. Manipularea mass-media nu isi mai face efectul. Artistii vorbesc deschis despre asta, iar asta este un lucru bun deoarece lumea are intentia sa isi faca un "idol", daca pot sa ii spun asa, in diferiti artisti. Observ in filmele noi aparute replici de genul: "- Vrei o pastila?" / "-Nu, nu ma droghez. Adica fumez iarba din cand in cand dar asta nu se pune.". Adevarul iese la iveala, "cand vorbim despre droguri mai intai excludem iarba"!
     Avem nume celebre care recunosc ca fumeaza iarba, care nu se feresc de asta si care merg mai departe. Generatiile care vin nu se mai ascund, iar in timp, sa speram, ca nici noi nu ne vom mai eschiva. In Romania daca spui cuiva ca fumezi iarba, lumea se uita la tine ca la un "no-lifer", au impresia ca esti un drogat consumator de aurolac, un terminat. Acest lucru trebuie schimbat, lumea trebuie sa vada ca nu are dreptate. Trebuie intelese niste lucruri, iar generatia "ceausista" nu va intelege niciodata asta. Bineinteles nu toata generatia, insa majoritatea blameaza consumul de marijuana si e total impotriva ei, majoritatea nici nu vor sa auda. Insa avem generatiile care vin, dupa '90, la care mentalitatea e schimbata. Tinerii vorbesc mai deschis despre asta. Insa sunt tineri si au nevoie de informatie nu de manipulare. Trebuie sa aiba acces la informatia corecta. Benone Sinulescu spunea ca i s-a pus marijuana in pahar si a fost drogat - exemplul clar de incercare de manipulare deoarece asa ceva e imposibil. Trebuie oferite informatii despre avantajele si dezavantajele consumului de marijuana astfel incat consumatorul sa poata sa isi optimizeze consumul.
     Altii spun ca au incercat iarba pentru prima oara si li s-a facut rau sau alte chestii. Dar aici am sa raspund cu o intrebare: cand ati consumat prima data alcool si v-ati imbatat cum a fost? Si totusi continuam sa o blamam si sa ii privim pe cei care o consuma ca niste terminati. E timpul! E timpul sa deschidem ochii si sa privim mai atent in jur pentru ca se intampla! Nu e nimic rau in asta! Voi, cei care priviti cu ura si scarba faceti sa para rau, insa nu va dati seama ce jalnici si patetici sunteti deoarece condamnati acest lucru.
     In Europa consumatorii de iarba sunt in crestere, cei care o aproba sunt tot mai multi, iar in viitorul apropiat lumea nu o va mai privi ca pe ceva interzis, indiferent de statutul legal al plantei. Si de abia atunci vom putea sa punem in discutie problema legalizarii, pana atunci trebuie sa luptam si sa aratam lumii adevarul. Nu va mai lasati manipulati si deschideti ochii bine, priviti in jur!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu