vineri, 13 martie 2015

Dumnezeu a creat-o! Legalizati-o!

     Dumnezeu nu a comis o greseala cand a creat marijuana, asa ca legalizati-o!
     Republicanul texan, David Simpson, considera ca aceasta este o utilizare necorespunzatoare a puterii guvernului de a aresta oamenii pentru utilizarea lor de cannabis – atat de mult, incat, acesta a depus o abrogare a legislatiei privind infractiunile legate de marijuana din Codul Penal Texas.
     House Bill 2165 este demna de remarcat pentru simplitatea sa; indeparteaza referintele criminale despre marijuana si accesoriile pentru marijuana.
     “In urma cu aproape un secol, legislatura Texana a facut o greseala de judecata, bazata pe dezinformari si greseli.” a spus Rep. Simpson intr-o scrisoare adresata parlamentarilor, indemnandu-i sa-i co-sponsorizeze legislatia. “Datorita acestei greseli, o planta relativ benigna a fost interzisa in Texas.”
     Trecerea proiectului de lege al Rep. Simpson ar incheia toate aceste urmariri penale legate de marijuana in statul Lone Star. “Abrogarea legislatiei privind marijuana va duce la salvarea milioanelor de dolari cheltuiti in prezent in numele razboiului impotriva drogurilor.” a spus Simpson.      
     “Aceasta, va incheia distrugerile si perturbarile miilor de vieti, cauzate de sanctiunile severe aplicate celor care utilizeaza planta, si va restaura libertatea si demnitatea tuturor Texanilor.”
     Dar Bill House 2165 nu se remarca doar datorita simplitatii sale; aceasta se remarca si datorita sponsorului sau – este un crestin conservator devotat. Cu toate acestea, este avocatul credintei spirituale si este de parere ca limitarile guvernului ar trebui incetate, prin incetarea criminalizarii cannabisului.
     “Nu cred ca, atunci cand Dumnezeu a facut marijuana a facut o greseala care guvernul trebuie sa o repare.” – cazul crestin pentru reforma legii impotriva drogurilor. “Ar trebui sa fim preocupati de prietenii sau vecinii nostri care abuzeaza de o substanta sau de o activitate? Da, ar trebui sa ii ajutam dar intr-un mod voluntar si sincer, nu prin forta sau violenta... guvernul civil ar trebui sa valorifice tot ce a facut Dumnezeu si sa lase oamenii in pace...”
     Intentia celor de la Bill House 2165 este cu siguranta una pe termen lung, insa incearca si stimularea inceperii unor discutii printre parlamentarii Texani. Si deja dispune de aceasta atentie. Rep. Simpson nu s-a bucurat doar de o atentie a mass-mediei locale, ci a primit o atentie nationala.
In Texas, aceasta conversatie este asteptata de mult timp. O revizuire a datelor privind arestarile pentru posesie de marijuana, scoate in evidenta faptul ca aproximativ 75.000 de Texani sunt arestati anual pentru posesie de marijuana – al doilea stat din natiune.
     “Prohibitia a incurajat indepartarea unor nenumarati pasi distanta de libertate, demnitate a individului si a caselor lor, in numele prohibitiei acestei simple plante” a mai mentionat Rep. Simpson. “Nu putem repara toate greselile cauzate in trecut de aceasta interdictie, dar cel putin putem opri perpetuarea ei.”
     Texas-ul este unul dintre cele aproape 20 de state din SUA – inclusiv Arizona, Connecticut, Florida, Georgia, Pennsylvania si Rhode Island – care au in vedere, anul acesta, dezbaterea legislatiei privind legalizarea marijuanei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu