duminică, 14 decembrie 2014

Just do it!

     Mai fratilor, tot aud toata ziua buna ziua  texte gen: "nu fuma iarba", "iarba e rea", "iarba provoaca dependenta", "drogurile nu sunt bune", etc. De acord, drogurile nu sunt bune dar cand vorbim despre droguri mai intai excludem iarba. Noi (n.r. romanii) in general avem tendinta sa asimilam iarba ca fiind un drog, ceea ce este total gresit. Si ce mi se pare mai prostesc este faptul ca aud chestia asta de la oameni care nici macar n-au incercat sa fumeze asa ceva vreodata. In capul lor a fost bagata chestia asta cu droguri, iarba etc incat sunt prea inculti sa-si dea seama ca sunt manipulati. Manipulati in masa. Manipulati in primul rand de televizor, in al 2-lea rand de internet pentru ca nu stiu sa caute si sa filtreze informatia corecta si in al 3-lea rand de cei din jurul lui. Sa spui ca iarba e o chestie rea, sau sa o interzici este ca si cum ai spune ca Dumnezeu a facut o greseala. Putini sunteti care stiti ca pana si in Biblie se aduce vorba de consumul de marijuana. Citez din Facerea 1.29: Apoi a zis Dumnezeu: «Iată, vă dau toată iarba ce face sămânţă de pe toată faţa pământului şi tot pomul ce are rod cu sămânţă în el. Acestea vor fi hrana voastră». Eu unul as interpreta ca si marijuana ar fi inclusa aici. Religii intregi se bazeaza pe consumul de iarba e.g rhastafari, considerand trupul lor ca fiind un templu, purificandu-l prin consumul de marijuana si apropiindu-se de Jah (Dumnezeu).
     Acum putem spune ca alcoolul si tutunul sunt similare marijuanei si sunt legalizate, statul incercand sa minimalizeze raul pe care il creeaza prin informare (manipulare), face o treaba foarte buna, insa noi, eu ca cetatean trebuie sa am dreptul de a decide, de a-mi asuma riscul in mod constient, daca vreau sa consum sau nu. Si totusi in fiecare zi ajung in spitale oameni care s-au intoxicat cu alcool sau din cauza tutunului, sau chiar murind din aceste cauze... ei bine in cazul marijuanei nu s-a inregistrat nici un deces, deoarece nu exista o supradoza ca in cazul alcoolului. Cand e prea mult pur si simplu adormi, dimineata te trezesti fresh pentru o zi de munca. Dupa parerea mea, faptul ca elemente mai negative precum alcoolul si tutunul sunt legalizate ar trebui sa fie suficient pentru a legaliza si marijuana.
    Cum spuneam mai sus, unii spuneti ca "iarba provoaca dependenta". Fals sau adevarat dar in orice caz intr-o masura mai mica decat alcoolul sau tutunul, de aceea iarba nu este considerat ca un factor ce provoaca dependenta. La urma urmei oamenii pot fi dependenti de tutun, alcool, zahar, iubire, etc.
   As putea sa continui foarte mult pe acest subiect si probabil o sa o fac intr-o zi si o sa dezvolt mai mult ideile pe care le am, insa pana atunci fratilor nu va mai lasati manipulati de toti si toate, nu mai credeti tot ce zboara, nu mai fiti ipocriti pentru ca atata timp cat stati cu tutunul in gura si botul in alcool si militati impotriva marijuanei nu sunteti altceva decat niste maimute inculte si ipocrite. Iesiti din turma si explorati lumea nu ramaneti in cusca.




2 comentarii:

  1. Ar fi prea multa pace in lume dacă ar fi legalizată peste tot în lume ...

    RăspundețiȘtergere
  2. tot trebuie sa se intample o data si o data. nu ne pot minti si manipula la nesfarsit

    RăspundețiȘtergere